Geplaatst op 25-08-2023

Update nieuws SUI-MFB’s augustus 2023

Deze maand brengen wij weer een flink aantal nieuwe MFB’s uit. We maken een 2e stap in het begeleiden van mutaties binnen de groep van hartvaatmiddelen; informatie en voorlichting bij de overgang naar combinatiepreparaten van cardiovasculaire medicatie.

Zoals vorige maand al is aangekondigd, besteden we aandacht aan het belang van een basiscrème bij patiënten die corticosteroïden of calcineurines gebruiken. U krijgt bij het aanschrijven daarvan een alert, als er in het patiënten-dossier geen basiscrème aanwezig is.

Mede naar aanleiding van een binnengekomen verzoek introduceren wij een MFB en een 3e uitgifte tekst over het evalueren c.q. tijdig stoppen van medicatie tegen plasproblemen van mannen.

Update nieuws SUI-MFBs augustus 2023

Eerdere updates

23-05-2024

Update nieuws SUI-MFB’s en UI-bestand juni 2024

Deze maand staan farmacogenetica en het informatiebeleid bij slaapapneu centraal. Er verschijnen farmacogenetica-alerts als bij het aanschrijven van geneesmiddelen – waarbij voorafgaand genotyperen als essentieel is aangemerkt – de relevante fenotypes in het dossier  van de patiënt ontbreken. Bij eerste uitgifte van medicatie, die voor slaapapneu patiënten is gecontra-indiceerd,  ontvangt u een waarschuwing, zodat bij […]

Lees dit update nieuws

26-04-2024

Update nieuws SUI-MFB’s mei 2024

Deze maand besteden we aandacht aan: • meldingen van het Meldpunt Medicijnen (IVM) over problemen die patiënten ervaren bij het gebruik van hun geneesmiddelen • het informeren van schildklier patiënten met een mogelijke kinderwens over tijdige dosisaanpassing van hun schildkliermedicatie • gericht informeren van longpatiënten die een stootkuur krijgen; hiervoor is een MFB met bijpassende […]

Lees dit update nieuws

Aanmelden voor ons update nieuws

Het update nieuws altijd direct
in uw mailbox?

    Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van SUI